Bruidsfotograaf Limburg in Noord-Brabant | Bruidsreportage DIY Wedding Landgoed Velder Liempde

Landgoed Velder Liempde : wat een geweldige locatie voor dit diy (do it yourself) huwelijk van Philippine en Sander

 

historie

De bossen van Landgoed Velder worden al vanaf 1384 beschreven als het grootste bosgebied van de Meierij. Het gebied wisselt door de jaren van eigenaar. De unieke vorm die het nu heeft, een landgoed met een sterrenbosstructuur, dateert van de Renaissance. De voorgaande eigenaren hebben in de jaren 1834-1851 het hele bosgebied gekapt vanwege de hoge houtprijs die het toen opbracht en het daarna weer verkocht. Het kaal geslagen landgoed werd openbaar geveild en Jan Francis van Boeckel van Rumpt werd de gelukkige eigenaar van het ca 180 hectare grote Landgoed Velder. Hij herstelde het landgoed en bracht het ‘sterren’ patroon in al zijn glorie weer terug. Hij creëerde een zo divers mogelijk bos, geschikt voor houtproductie, jacht en recreatie. In het jaar 1878 werd de eerste steen gelegd voor het in Eclectische stijl vormgegeven landhuis, Groot Velder. Daarvoor, nog voor de bouw van Huize Groot Velder, is de tuin in Engelse landschapsstijl aangelegd, naar een ontwerp van de in zijn tijd beroemde tuinarchitect Maréchal. Hij heeft tussen 1880 en 1890 o.a. het plantsoen en de stadswallen in Den Bosch aangelegd. Velder is nu nog in particuliere handen bij de familie van Boeckel van Rumpt en de familie is trots op de goede staat waarin het Landgoed Velder nu verkeert.

Terug nu naar de huwelijksdag

Omdat de ouders van Philippine op het landgoed zelf woonachtig zijn was het mogelijk om het huwelijk van hun dochter hier te organiseren. Begin dit jaar kwamen we bij elkaar om de dag door te spreken. Al gauw bleek dat familie en vrienden de dag helemaal zelf organiseren inclusief aankleding van de locatie. Ik kwam echt tijd te kort om alle details vast te leggen. Een kleine greep : 180 beschilderde champagne flutes, op boomschors beschilderde wegwijzers, harten gemaakt van takjes uit het bos, overal lichtjes en lampjes, een prachtige bruidstaart, een uitgebreide high tea, een volwaardige authentieke indische rijsstafel. Het kon niet op. En wat een gastvrije familie en wat een lekker relaxte dag was het. De dag begon met het wettelijk huwelijk. Heel speciaal was dat de vader van de bruidegom een paar maanden geleden was beëidigd als BABS (buitengwoon ambtenaar van de burgerlijke stand) en zo het wettelijk huwelijk van zijn eigen zoon kon voltrekken. De plechtigheid vond plaats op een open plek in het bos waar het bruidspaar in een heuse ezelwagen naar toe werd gereden. We hadden geluk want het bleef nog net droog. Pas in de middag begon het te regenen. Na de ceremonie ging het in een lange stoet door het bos naar het zogenaamde tentenveld waar een grote partytent was opgesteld. De broer van de bruid is muzikant en nam met zijn band de muzikale omlijsting van de middag voor zijn rekening. Heerlijke jazzy muziek. En zo werd het een gezellige middag met muziek, toast, bruidstaart, speeches, groepsfoto's, fotobooth en volop ambiance. Na het voortreffelijke diner dat door moeders zelf werd bereid maakten we ons op voor het feest. Leuk was trouwens dat een aantal gasten na het feest in tenten kon blijven slapen elders op het landgoed. Maar die moesten eerst nog wel even worden opgezet.

 

Feest

Vroeger woonde de familie in Singapore en naar oud Chinees gebruik vond eerst nog een leeuwendans plaats. Deze leeuwendans is een dans uit een Chinese eeuwenoude traditie en wordt geacht geluk en voorspoed te brengen. Aldus geschiedde onder luid tromgeroffel. Na de first dance, toen het feest eenmaal goed op gang was en buiten op het landgoed nog een groot kampvuur werd opgericht, keerde ik met een voldaan en dankbaar gevoel (en met de nodige volle geheugenkaarten) weer terug naar huis in zuid-limburg. 

 

Voor de geïnteresseerden:

foto's digitaal geschoten met Canon EOS 5D Mk III en verwerkt met Adobe Lightroom 5.0 en VSCO film Kodak Portra 400 en Kodak Tri X 400Write a comment

Comments: 1
  • #1

    ien (Wednesday, 02 October 2013 22:21)

    ik val in herhaling: SCHITTEREND!